Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Parkı Davası’nın internet sitesine erişim engellendi

Gezi Parkı Davası ile ilgili yayın yapan geziyisavunuyoruz.org isimli internet sitesine erişim, Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından engellendi. 

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, aralarında iş insanı, gazeteci, yazar, avukat, mimar, şehir plancısı, film yapımcısı ve sanatçıların bulunduğu 16 kişinin yargılandığı dava ile ilgili bilgilendirme amacıyla 20 Mayıs’ta yayına başlayan internet sitesi hakkında erişim engelleme kararı verildi. Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 16 Temmuz’da verdiği karar, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a dayandırıldı. 

İnternet sitesinde ne vardı?

Kapatılan internet sitesinde, Gezi Parkı eylemleri sırasında çekilen videolar ve fotoğraflar, davaya ilişkin iddianamenin özeti, yargılananların mahkemede yapılan sorguları, dava sırasında çizilen karikatürler, duruşmaların öncesinde otobüslerin kalkış yeri ve saati, halka açık toplantıların duyuruları bulunuyordu. 


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.