Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaz Dağları’nda altın aramak için 200 bin ağaç kesilmesine karşı başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti” sekizinci gününde

Kaz Dağları’nda Alamos Gold şirketinin altın arama ve işleme faaliyetleri için 200 bine yakın ağacı kesmesi üzerine Çanakkaleliler’in başlattığı Su ve Vicdan Nöbeti’nde sekizinci gün geride kaldı.

Su ve Vicdan Nöbeti’ni düzenleyen Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi bileşeni STK’lar, nöbet alanına desteğe gelen Çanakkaleliler, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÖDP’li Alper Taş ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği temsilcileri, pek çok defa Alamos Gold şantiyesi önüne giderek maden alanındaki gelişmeleri takip etti ve çalışmaları protesto etti.

Projenin ÇED Raporu’nda 45,650 ağaç kesilmesi öngörülmesine karşın, alanda yaklaşık 195,000 ağacın kesildiği, drone ve uydu görüntülerini inceleyen TEMA tarafından tespit edilmişti. Bugün Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan yüze yakın yurttaş, proje hakkında hazırlanan ve onay alan ÇED Raporu’na aykırı biçimde 195,000’den fazla ağacın kesilmesiyle ilgisi bulunan tüzel kişi ve kamu görevlilerinin cezalandırılmasını istedi.

Medyascope’a konuşan İda Dayanışma Derneği’nden Pınar Bilir’e göre, Kirazlı’daki maden faaliyetleri durdurulamazsa, Çanakkale’nin diğer bölgelerindeki maden faaliyetlerini önlemek de mümkün olmayabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.