Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

bianet ve onlarca Twitter hesabına erişim jandarmanın isteğiyle engellendi

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın talebi doğrultusunda aralarında bağımsız iletişim ağı bianet.org ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un Twitter hesabının da aralarında yer aldığı 136 internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi.

Hâkimliğin kararında, erişim engelleme talebinin Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 16 Temmuz’da iletildiği belirtildi. Jandarma Genel Komutanlığı’na göre 136 internet sitesi ve Twitter hesabı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8A maddesindeki suçları işledi. Sözkonusu madde, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi sebepleri içeriyor. 

Aynı gün erişim engellendi

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, talebi aynı gün karara bağladı ve 136 internet sitesi ve Twitter hesabına erişimin engellenmesine hükmetti. Kararla bianet.org sitesine erişim tamamen engellendi. Karar, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilecek. Karara, yedi gün içinde itiraz edilebilir. İtirazın reddolması halinde temyiz yolları tükeniyor. Bu aşamadan sonra Anayasa Mahkemesi’ne başvuru hakkı bulunuyor.

Mahkemenin kararı ile erişime engellenen site ve Twitter hesapları şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.