Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da izinsiz gösteriye katılan çift bebeklerinin velayetini kaybedebilir

Rusya’da bir çift, protesto gösterisine katılarak hayatını tehlikeye attıkları gerekçesiyle bir yaşındaki çocuklarının velayetini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Dimitri ve Olga Prokazov çifti, 27 Temmuz’da Moskova’da muhalif adayların yerel seçimlere katılmasının engellenmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriye bebekleri ile birlikte katılmıştı. Savcılık, izinsiz gösteri sırasında bebeğin anne ve babası dışında üçüncü bir kişinin kucağında görüntülendiğini, ebeveynlerin bu davranışları ile çocuğun hayatını tehlikeye attığını iddia ediyor.  

Sergey Fomin 27 Temmuz’daki protestolar sırasında Olga ve Dimitri Prokazov çifti ile birlikte çekilmiş bu fotoğrafı Facebook hesabında paylaştı.

Prokazov çiftinin bebeklerini teslim ettikleri kişi, savcılığın “isyana teşvik” suçlaması ile aradığı Sergey Fomin. 27 Temmuz ve 3 Ağustos’ta düzenlenen gösterilerle ilgili soruşturma açan savcılık, Fomin’in gösteri sırasında bebeği kucağına alarak polis kordonundan “sorunsuz” çıkmayı başardığını öne sürüyor.

Çocuklarının velayetini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan Olga ve Dimitri Prokazov bir basın toplantısı düzenleyerek, Fomin’in akrabaları (Olga Prokazov’un kuzeni) olduğunu ve çocuklarının hayatını tehlikeye atmalarının sözkonusu olmadığını savundular.

Prokazov çifti savcılığın çocuklarının velayetini ellerinden almak istemesi üzerine bir basın toplantısı düzenledi.

Polisin pazartesi akşamı evlerinde arama yaptığını da anlatan Prokazov çifti, yürüyüşe çıktıkları sırada gösteriyle karşılaştıklarını belirtiyor: “Bir gösterinin olacağını biliyorduk ve bunu destekliyorduk da… Yani korkuyor değildik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.