Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan tatil eleştirilerine cevap: “Boş konuşan boş konuşuyor, bizim tatilimiz de şeffaf”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünkü yağmurdan etkilenen yerlerde inceleme yaptı. İmamoğlu yağmurdan zarar gören esnafın maddi ve manevi olarak yanlarında olduklarını söyledi, tatile çıkmasına dair eleştirilere yanıt verdi.

Meteoroloji’nin yaptığı uyarının geç olmasını eleştiren İmamoğlu “Gecikme olması bizi üzdü” derken dünkü durumu şöyle özetledi: “15-20 dakika içinde saatte 114 kiloyu bulan baş edilemez bir yağmur. Meteoroloji’den ikaz çok gecikmiş. Orta şiddet diye rapor edilmiş, yaklaşık 40 kilo diye ikaz geçilmiş ama çok büyük bir fark var arada.

“Boş konuşan boş konuşuyor”

İmamoğlu, tatile çıkmasıyla ilgili eleştirilere ise “Boş konuşan boş konuşuyor zaten, makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen… Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş’taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz” diye cevap verdi.

Esnafa yardım sözü

Eminönü’nde alt geçitten geçen İmamoğlu, “Bu koku balık kokusu mu, tuvalet kokusu mu? Bu koku hep oluyor mu burada? Zabıta burayı denetlesin” dedi. Eminönü’nde yağmurdan zarar görmüş esnafla buluşan İmamoğlu, dükkan sahiplerine “Sigorta gelsin tespitlerini yapsın, itfaiye de tespitlerini yapsın. En geç yarın bu işi çözeceğiz. Maddi manevi yanınızdayız” derken yarın saat 10.00’da durum değerlendirmesi için burada yetkililerin esnafla buluşacağının sözünü verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.