Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: İdlib’de TSK konvoyuna hava saldırısı

Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) konvoyuna düzenlenen hava saldırısında üç sivil hayatını kaybetti, 12 kişi ise yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklamasında “İdlib’de 9 Numaralı Gözlem Noktası’na intikal esnasında konvoyumuza bir hava saldırısı düzenlenmiş, 3 sivil ölmüş, 12 sivil yaralanmıştır” denildi. Mevcut anlaşmalara ve Rusya ile işbirliğine ve diyaloğa aykırı olduğu belirtilen saldırı için MSB tarafından ‘’Şiddetle kınıyor, meşru müdafaa haklarımız saklı kalmak kaydıyla, tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını bekliyoruz’’ açıklaması yapıldı.

Suriyeli muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de Türk askeri araçlarının 400 metre kadar yakınına hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. SOHR ayrıca, TSK’nin Han Şeyhun etrafında yeni bir gözlem noktası inşa ettiğini de iddia etti.

Han Şeyhun, Halep-Şam otoyolu üzerinde yer alıyor. Astana görüşmelerine de konu olan uluslararası otoyolun rejim güçleri açısından kullanıma açılması büyük önem taşıyor. Suriye Ordusu ise kasabayı ele geçirerek Halep-Şam ikmal hattını oluşturmayı hedefliyor.

Suriye Ordusu’ndan yapılan bir açıklamada Türkiye’nin, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ile uluslararası hukuku ihlâl ettiği iddia edildi: “Cephane, silah ve ekipman yüklü Türk araçları, pazartesi sabahı Türkiye-Suriye sınırını geçerek, Han Şeyhun’daki yenilen Nusra Cephesi teröristlerine -ki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor- yardım etmek için Sarakip şehrine girdiler. Bu, Türk rejiminin terör gruplarına sınırsız desteğini bir kez daha teyit ediyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.