Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi’nde konuştu: “Bir şirketin başarısızlığı diğerini, bu da bütün ekonomiyi etkiler”

Haber: Batu Bozkürk & Okan Yücel

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü, geniş kapsamlı ve yoğun katılımlı bir ekonomi çalıştayı düzenledi. Çalıştayın konuşmacılarından MIT Ekonomi Profesörü ve Bilim Akademisi Üyesi Daron Acemoğlu, şirketlerin başarısı ve başarısızlığı üzerine bir konuşma yaptı. Acemoğlu, şirketlerin birinin başarısızlığının diğerini etkilediğini ve böylece bütün ekonominin zarar gördüğünü söyledi.

Şikago Üniversitesi Ekonomi Profesörü Ufuk Akçiğit ise eğitim ve inovasyon politikaları arasındaki ilişkiyi Danimarka üzerinden anlatan bir sunum yaptı. Akçiğit, gelir dağılımı ve eğitim kalitesi arasındaki etkileşimi inceledi.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Burçin Kısacıkoğlu politika yapıcıların finansal piyasalara ve ekonomik verilere etkisini irdeleyen bir konuşma gerçekleştirirken yine Bilkent Üniversitesi’nden Sang Sook Lee tüketim riskinin paylaşılmasını yaptığı sunumla anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.