Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayıtsız göçmenler İstanbul’dan gönderiliyor

İstanbul Valiliği temmuz ayında düzensiz göç ile mücadele planını açıklamış, başka bir ile kayıtlı olup, izinsiz bir şekilde İstanbul’da yaşayan göçmenlerin 20 Ağustos’a kadar kayıtlı oldukları ile geri gönderileceklerini duyurmuştu. 7 Ağustos 2019’da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya basın mensuplarına “düzensiz göç” konusunda brifing vermişti.

Kayıtsız göçmenler Geçici Koruma Merkezlerine gönderiliyor

İstanbul Valiliği’nin verdiği bilgiye göre, İstanbul’da 546.296 Suriyeli göçmen kayıtlı olarak yaşıyor. Tam olarak kaç göçmenin kayıtsız yaşadığı henüz bilinmiyor olsa da, İstanbul Valiliği kayıtsız olarak İstanbul’da bulunan 2630 göçmenin temmuz ayında kayıtlı oldukları illere sevk edildiğini açıkladı. İstanbul’dan çıkartılan göçmenler kayıtlı oldukları illerde bulunan Geçici Koruma Merkezlerine gönderiliyor. 

En yoğun Suriyeli göçmen nüfusu Türkiye’de

Valiliğin resmi sitesinde yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde 4,7 milyon yabancı uyruklu göçmen yaşıyor. Bu göçmenlerin 3,6 milyonu geçici koruma statüsüne sahip olan Suriyeliler’den oluşuyor. Dünya genelinde en fazla Suriyeli göçmen nüfusunu barındıran ülke Türkiye. Türkiye’yi 935 bin ile Lübnan ve 664 bin göçmen ile Ürdün takip ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.