Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Edebiyatçı Ayşegül Tözeren gözaltında: Avukatlara dosyadan bilgi verilmiyor, gözaltı kararında gerekçe yok

Gözaltındaki edebiyatçı, doktor ve Evrensel gazetesi yazarı Ayşegül Tözeren, 24 saatlik avukat görüşü kısıtı bittikten sonra avukatları Erdal Doğan ve Mustafa Söğütlü ile görüştü. Ancak görüş, memur yokluğu nedeniyle beş dakika sürdü. 

Tözeren, hakkında ihbar olduğu gerekçesiyle, önceki gece annesiyle birlikte kaldığı eve yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Tözeren’in avukatlarıyla görüşü 24 saatliğine kısıtlanırken, avukatların da dosyadan bilgi alması kısıtlandı. Tözeren’in avukatı Erdal Doğan, müvekkilinin gözaltına alınmasına ilişkin dosyanın 2018 yılına ait olduğunu belirtti. Avukatlar, gözaltı kararına itiraz etti.

Kararda gerekçe yok

Avukat Erdal Doğan, gözaltı, arama ve yakalama kararının İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verildiğini, kararda herhangi bir gerekçenin belirtilmediğini söyledi. Doğan, Tözeren’in aralarında bulunduğu 18 kişinin gözaltında olduğunu, bu kişilerin çoğunun birbirini tanımadığını aktardı.

Tözeren: “Bugün benim doğum günüm”

Avukat görüş kısıtı dün gece kaldırıldı ancak memur yokluğu nedeniyle görüş beş dakika sürdü. Tözeren, avukatı aracılığıyla bir not yolladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.