Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Kaymakamlığı’ndan Queer Olympix’e yasak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenmesi planlanan Türkiye’nin ilk kuir olimpiyatları Queer Olympix’e etkinliğin ikinci gününde Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasak getirildi. 

İlki 2017 yılında yapılan Türkiye’nin kuir spor buluşması Queer Olympix’e, etkinliğin ikinci gününde yasak geldi. Cuma günü (23 Ağustos) Heybeliada’da başlayan etkinliğin 24 ve 25 Ağustos günlerinde Kadıköy Kalamış’ta devam etmesi planlanıyordu. Fakat İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kadıköy Kaymakamlığı’na gönderdiği yazıda “kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması” gerekçe göstererek etkinliğin yasaklanmasını istedi. Kadıköy Kaymakamlığı da bu talep üzerine Kalamış’ta yapılacak etkinlikleri yasakladı. Etkinliğin düzenleyicileri ve etkinliğe katılacak katılımcılar Kalamış Parkı’na gittiklerinde çok sayıda polis, Çevik Kuvvet ve TOMA ile karşılaştı.

Etkinliğin düzenleyicisi Atletik Dildoa yasak kararının ardından şu açıklamayı yaptı: “24-25 Ağustos tarihlerinde Kalamış Parkı’nda gerçekleştirmeyi planladığımız Queer Olympix etkinliğimizin ‘…toplumsal duyarlılık nedeniyle oluşabilecek provokasyonlara karşı tedbir amaçlı; 2911 sayılı Yasa’nın 17.maddesine istinaden kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması’ gerekçesi ile Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı, bu sabah alana gittiğimizde tarafımıza bildirildi. Etkinliğimizin iptal olduğunu üzülerek duyuruyoruz. İlerleyen saatlerde konuyla ilgili yapacağımız açıklamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.”

Queer Olympix: Küfürsüz, yaratıcı, adil oyun

Türkiye’nin ilk kuir olimpiyatları Queer Olympix, ilk olarak 2017 yılında başlamıştı. Etkinlikle, her cinsiyetin ve her bedenin keyifle oyun oynayabileceği, pasların eşit dağıtıldığı, küfürsüz ve yaratıcı takım oyunlarının olduğu kuir bir spor buluşması amaçlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.