Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amy Winehouse, İstanbul’da tekrar hayat buluyor

2011 yılında, henüz 27 yaşında trajik bir şekilde yaşamını yitiren Amy Winehouse, sahnede tekrar hayat buluyor. 

Tiyatro Keyfi‘nin sahneleyeceği müzikal 28 Eylül’de Taksim Emek Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak. “Bana sadece Amy de” adı altında sahnelenecek oyunda, Winehouse’un aslında sıradan bir insan olmak ve normal bir hayat yaşamak istediği anlatılıyor.

Zirveye ulaştıktan sonra yaşadığı sıkıntılar, onu adım adım ölüme götüren şöhret dünyası, sevgilisi ile olan sorunlu ilişkisi ve ailesi ile olan sorunları da müzikalde yer alıyor.

Ara Gülerman ve Egemen Gök, Tiyatro Keyfi ekibiyle, “Bana sadece Amy de” müzikali hakkında konuştu.

Amy Winehouse kimdir?

Amy Winehouse, 14 Eylül 1983’te, Londra’da, Janis Seaton ve Mitch Winehouse çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldiğinde ailesi, ona “Amy Jade” adını verdi. 

Amy Winehouse, kariyer yolculuğunu çok erken başladı. Bir pop yıldızı olan okul arkadaşı Tyler James, Amy’in demosunu İngiltere’de düzenlenen bir yetenek yarışmasına gönderdiğinde henüz 16 yaşındaydı.

20 Ekim 2003 yılında, yapımcılığını Salaami Remi‘nin üstlendiği albümü “Frank” albümü yayınlandı ve büyük beğeni topladı. 30 Ekim 2006 tarihinde “Black to Black” yayınlandı. Bu albüm İngiltere listelerinde farklı zamanlarda bir numaraya çıkarak büyük bir başarı yakaladı. “Black to Black” albümünün ardından gelen single çalışmalarından “Rehab”, ulusal listelerde 7 numaraya kadar yükseldi. Aynı yıl MTV Müzik Ödülleri‘nde sergilediği performanstan sonra, bu şarkı, Time dergisi tarafından 2007 yılında, yılın en iyi on şarkısından biri olarak gösterildi. Albümlerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanmasının ardından ünü artan Winehouse, ABD’de yakaladığı başarı ile bir ilke imza atarak, gelmiş geçmiş en iyi çıkış yapan yabancı kadın vokal olarak nitelendirildi.

Genç yetenek, 23 Temmuz 2011’de alkol zehirlenmesinden trajik bir şekilde hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.