Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: “30 Ağustos Zaferi’nden 97 yıl sonra asker-siyaset ilişkisini hâlâ sağlıklı bir temele oturtamadık”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) orgeneral ve oramiral sayısı 15’ten 7’ye düşürüldü. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 127 general ve amiralin görev yeri değişti. 25 Ağustos’ta da beş general istifa etmişti.

İstifa edenler arasında İdlib’den sorumlu 6. Tümen’in Komutanı Ahmet Ercan Çorbacı da yer alıyor. Diğer isimler ise Tuğgeneral Recep Özdemir, Tuğgeneral Ömer Faruk Özdemir, Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay ve Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam

Bu isimlerin istifasında, son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ve atama kararlarının kıdem ve liyakat geleneğine uygun olmadığı düşüncesinin yattığı söyleniyor. 15 Temmuz‘un ardından TSK’da bir dizi değişiklik zaten olmuştu. Ama alınan bu son kararlar, “TSK’nın yapısı değişiyor mu?” sorusunu yeniden gündeme getirdi. 

Medyascope’a konuşan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “İktidar orduyu kendi aynası haline getirmeye çalışıyor” dedi. TSK’nin yapısının değiştirilmesinin ordu mensuplarına güven vermediğini de belirten Yavuz, “Mustafa Kemal’in Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanmasından 97 yıl sonra hâlâ asker-siyaset ilişkisini sağlıklı bir temele oturtamamış olmamız üzüntü verici” diye konuştu. 

Röportajın tamamı: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.