Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Kong’da tutuklanan aktivistlerden bazıları serbest bırakıldı, bağımsızlık yanlısı parti lideri ise hâlâ gözaltında

Hong Kong’da, 2014’te hükümet karşıtı protesto gösterileri düzenleyen öğrenci hareketinin liderliğini yapmış olan ve iki gün önce gözaltına alınan aktivistler Joshua Wong ve Agnes Chow bugün serbest bırakıldı.

Hong Kong polisi, Chow ve Wong hakkında, “insanları izinsiz bir eyleme katılmaya teşvik etmek” ve “izin verilmeyen bir toplantıya katılmak” suçlarını işledikleri suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Polis açıklamasında Chow ve Wong’un soruşturma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan, kapatılan bağımsızlık yanlısı partinin lideri Andy Chan ise hâlâ gözaltında. Yetkililer, Chan’in “ayaklanmalara katılma” ve “polise saldırma” şüphesiyle gözaltına alındığını doğruladı.

“Bizi daha çok sinirlendiriyorlar”

Gözaltılar sosyal medyada büyük ses getirdi. Bağımsızlık yanlıları, “Bu bizi korkutamaz. Böyle davranarak insanları daha çok sinirlendirip, isyana teşvik ediyorlar” diye yazdı.

Hong Kong’da suçluların Çin’e iadesine olanak sağlayan yasa tasarısına yönelik protestolar, hazirandan beri devam ediyor. Eylemler başladığından beri, yaklaşık 800 kişi eylemlere katıldıkları için tutuklandı. Kitlesel protesto gösterileri, başladığı günden beri finans merkezini adeta felç etti ve etmeye devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.