Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da son 5 yılda bireysel silahlanmada ciddi artış yaşandı

Almanya’da bireysel silahlanmada ciddi bir artış yaşanıyor. Ülkede silah taşıma ruhsatına sahip olanların sayısı 640 bine yükseldi. Yetkililer bireysel silahlanmadaki artışın nedeninin “güven sorunu” olduğunu söylüyor. 

Almanya’da, 2014 yılında sadece 260 bin kişi ateşli silah taşıma ruhsatına sahipken bu sayı 2019 yılında 640 bin oldu. Rheinische Post gazetesinin 16 eyaletin içişleri bakanlıklarından edindiği bilgilere göre 2018’in son aylarında Ulusal Silah Kütüğü’ne 610 bin 937 ruhsat kayıtlıydı. Bu sayı bu yıl yüzde 9’luk bir artış ile 640 bin kişiye yükseldi. Aynı habere göre, ruhsat sahibi kişilerin yoğun olarak yaşadığı eyaletler yüzde 9,6 ile Almanya’nın kuzeyindeki Schleswig-Holstein ve yüzde 9,2 ile ülkenin güneybatısında yer alan Saarland eyaleti. 

Küçük ölçekli silah ruhsatlarında yüzde 85’lik artış

Die Welt gazetesinin haberine göre ise, Ocak 2016’da 300 bin 949 küçük ölçekli silah ruhsatı verilirken 2017 sonuna kadar bu sayı 557 bin 560’a ulaştı.

Polis endişeli

Bireysel silahlanmadaki artışı endişeyle takip eden Emniyet Genel Müdürü Oliver Malchow, “Bu tür silahlar görece bir güvenlik telkin eder ve kişiyi daha savunmacı da yapar. Tam da bu, bir olayın kontrolden çıkmasına neden olabilir ve ruhsat sahibini suçlu yapabilir” dedi. Malchow, 2015 yılının yılbaşı gecesinde Köln şehrinde meydana gelen olaylardan dolayı daha fazla insanın güvende olmadığı hissine kapıldığını söyledi. O yılbaşı gecesinde birçok kadın Arap ve Afrika uyruklu erkekler tarafından taciz edilmişti. Ancak taciz olaylarının yaşandığı Köln şehri Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunuyor. Bu eyaletteki bireysel silahlanma istatistikleri ise diğer eyaletlere göre düşük. 1000 kişiden 49’u silah ruhsatına sahip. Diğer eyaletlerde 1000 kişiden ortalama 66 kişi ruhsatlı silah taşıyor.  

Malchow’a göre, bireysel silahlanmadaki artışı düşürmenin yolu vatandaşlara güven duygusunu geri kazandırmaktan geçiyor. Bunun için ise polisin daha görünür olması gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.