Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu’na toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 2012-2017 yılları arasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle yargılandığı davada karar çıktı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonucunda Kaftancıoğlu beş ayrı suçlamadan toplam 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cezalar ertelenmedi ve hükmün açıklanması da geri bırakılmadı. Dosya istinafa gidecek. Kaftancıoğlu tutuklanmadı.

Kaftancıoğlu “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” , “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.