Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Rus paralı askerler İdlib’de sokak savaşlarına hazırlanıyor

Rus Lenta.Ru adlı haber sitesi, yüzlerce paralı Rus askerinin Suriye’nin İdlib vilayetine gönderildiğini duyurdu. İddiaya göre, söz konusu taşeron askerler yerleşim birimlerindeki cihatçı gruplarla sokak sokak savaşmaya hazırlanıyor. Haberde, başta Hayat Tahrir-Eş Şam olmak üzere Rusya tarafından terör örgütü sayılan cihatçı grupları İdlib’den temizlemek üzere Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle kara birliği gibi görev yapacak olan bu askerlerin, Vladimir Putin’in aşçısı olarak bilinen Yevgeniy Prigozhin’e ait özel güvenlik şirketi için çalıştığı bildiriliyor.

Fars Haber Ajansı: Ankara İdlib’de ateşkes için uzatma istedi

Suriye ordusu Rusya’nın havadan verdiği destekle Mayıs ayında başlattığı İdlib operasyonunu, Türkiye’nin devreye girmesi üzerine 31 Ağustos’ta durdurmuştu. Fars Haber ajansı Suriye merkezli el-Vatan gazetesine dayanarak, Türkiye’nin sözkonusu ateşkesin uzatılmasını istediğini yazdı. Habere göre, Türkiye ateşkes mutabakatı çerçevesinde Rusya’ya Heyet Tahrir eş Şam ve onun müttefiki grupların sekiz gün içerisinde silahtan arındırılmış bölgelerden çekilmesini sağlamayı tahhüt etmişti. Ajans bu tahhüdün yerine getirilemediğini ve Türkiye’nin uzatma talebinin Suriye ordusunun yeniden operasyon hazırlıkları yaptığı sırada geldiğini belirtiyor. Habere göre Ankara ateşkesin 11 Eylül’de yapılması beklenen Rusya-Türkiye-İran üçlü Suriye zirvesine kadar uzatılmasını talep etti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.