Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK’da FETÖ operasyonu: 181 gözaltı kararı

Konya merkezli 28 ilde, TSK içerisindeki FETÖ mensuplarına “mahrem imamlık” yaptığı iddia edilen 53 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı’nda FETÖ ile irtibatı tespit edilen 50 astsubay ve 3 sivil mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi. Toplamda hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli sayısı 181 olarak belirtildi.

Konya merkezli 28 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine (TSK) yerleştirdiği askeri personele “mahrem imamlık” yaptıkları iddiasıyla 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmaları devam ediyor.

TSK mensuplarına “molla” pozisyonunda sorumlu atadılar

Şüphelilerin, TSK içerisindeki askeri personele “molla, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü” pozisyonlarında mahrem imamlık yaptıkları bilgisine ulaşıldı.

Ankara’da 82 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘nca yürütülen soruşturmada, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli şüphelilerin, FETÖ’nün mahrem imamlarıyla ankesörlü ve kontörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri tespit edildi. Jandarma Genel Komutanlığı‘nda FETÖ örgütü ile irtibatları saptanan tamamı aktif görevde olan muvazzaf 50 astsubay ve 3 sivil mahrem imam ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 3 yüzbaşı, 16 üsteğmen, 8 teğmen ve 2 sivil mahrem imam olmak üzere toplam 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki şüphelilerden 6’sının aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında idari işlem uygulandığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.