Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (9): İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün kürtaj listesi talebinin düşündürdükleri

Bu haftaki programında Berrin Sönmez, İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nün İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü‘nden kentte kürtaj yaptıran 30-40 yaş aralığındaki kadınların listesini istemesine tepki gösterdi. Sönmez, bu isteğin anayasaya aykırı olduğunu söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bu isteğini kadınların fişlenmesi olarak değerlendiren Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu talep anayasal hakları çiğniyor, İl Sağlık Müdürlüğü bu talebi geri çevirmeli. Şu ana kadarki kürtaj kısıtlamaları bu talep ile bir adım öteye geçiyor. Bu taleple birlikte kadınlar hastanelerde kürtaj olmaktan kaçınabilir ve merdiven altı diye tabir edilen işletmelere yönelebilir. Bu işletmelerde ölümler daha da artabilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.