Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esenler Otogarı’nda değişim başladı: Kim ne diyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü saat 17.00 itibarıyla, Esenler Otogarı’nın otobüs gişelerini Galip Öztürk‘e ait Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. (AVTER) şirketinden teslim aldı. Böylece otogarın tamamı İBB’ye geçmiş oldu. Otobüs giriş çıkış ücretlerinin düşürülmesi, sivil otoparkın İSPARK’a devri ve dükkân kiralarının son durumu… Otogarın İBB’ye devredilmesinin ardından yaşanan gelişmeleri Medyascope’tan Caner Polat ve Özge Açıkgül otogar çalışanlarına sordu.

Ne olmuştu?

AVTER’in sözleşmesi 5 Mayıs 2019’da bitmesine rağmen otobüs gişeleri teslim edilmemiş ve otoparkların İBB’ye bağlı İSPARK’a devrinin ardından 8 Ağustos’ta yalnızca binek araçların giriş çıkış yaptıkları bölgedeki dubalar sökmüştü. Daha sonra İBB’den Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile AVTER’e ihtarname gönderilmiş ve otogarın işletmesinin İBB’ye devredilmesi için üç gün süre verilmişti.
İBB’nin otogarı devraldıktan sonra yaptığı ilk iş ise otobüs giriş-çıkış ücretlerini 130 TL’den 80 TL’ye düşürmesi oldu. Esenler Otogarı’nda ayrıca 168 otobüs firması yazıhanesi, yüzlerce dükkân ve ofis, iki otel, iki akaryakıt istasyonu bulunuyor. İmamoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre İBB Emlak Müdürlüğü, bu kısımları da devralıp kira geliri elde edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.