Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, İBB’ye devri tamamlanan Esenler Otogarı’nı inceledi

Haber: Caner Polat & Özge Açıkgül / Kamera & Kurgu: Özge Açıkgül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü saat 17:00 itibarıyle, Esenler Otogarı’nın otobüs gişelerini “cinayete azmettirmek” suçundan hükümlü olan firari Galip Öztürk’e ait Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. (AVTER) şirketinden aldı. Böylece otogarın tamamı İBB işletmesine geçmiş oldu. Devir teslimin ardından yaşanan gelişmeleri incelemek üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu otogarda incelemelerde bulundu. İmamoğlu burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Şu anda bu Bayrampaşa’daki otogarın otopark ve otobüs giriş-çıkışları bizim kontrolümüzde. Ancak iş böyle bitmiş değil. Şu an burada otobüs işletmeleri bulunan ticarethaneler, bunun yanı sıra benzin istasyonu ve bunun gibi işletmelerin tümü, İBB’ye ait. Emlak İstimlak Müdürlüğümüz, şu anda bununla ilgili tespit yapıyor. Bu tespitle beraber, buradaki bütün işletmelerin ecrimisil usulüyle ücretlerini İBB’ye ödemeleri gerekiyor. Yani bütün kiracıların, buradaki ödemelerin muhatabı İBB’dir.”

Yeni otogar ile ilgili takvimin oluşturulmaya başlandığını da belirten İmamoğlu, “Yeni otogarın nerede olması gerektiği konusunda ortak karar alacağız. Buranın sorunlarının çözümü için tarih vermek istiyorum. Ekim sonu burayı tekrar ziyarete geleceğim” dedi.

Kırık sandalye açıklaması: “İkinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz”

İmamoğlu, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen büyükşehir belediye başkanları toplantısında oturduğu koltuğun kırık olmasıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: “Oturduğumuz koltuk durup dururken kırıldı, yere düşer gibi olduk. Düştük aslında, sonra ayağa kalktık. Sayın Cumhurbaşkanı ‘İsraf yaptın’ dedi. Ben de ‘Bu israf değil, sandalye kırık’ dedim. ‘Olsun, ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz’ dedim. Bu tabii öyle bir magazin durum oluştu. Sandalye niye kırıktı, onu Cumhurbaşkanlığı araştırsın. Oturduğumuz yerler belliydi.”

“Keşke o arkadaşlarımız da orada olsaydı”

Toplantının verimli geçtiğini dile getiren İmamoğlu, yerlerine kayyum atanan Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını da hatırlatarak, “Ancak demokrasi açısından bazı sorunlar yaşanıyor. Keşke o arkadaşlarımız da orada olabilseydi. Biz anlaşacağız. Kavga etmeyeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.