Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA şampiyonu Toronto Raptors’dan taraftarlarına kulüp logolu başörtüsü

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) Kanadalı ekibi Toronto Raptors, taraftarları için logolu başörtüsü çıkarttı. 

NBA’in son şampiyonu Toronto Raptors, her kültürden taraftar için daha kapsayıcı olmak adına bu girişimde bulunduğunu açıkladı. Ekibin sahibi Maple Leaf Sports and Entertainment (MLSE) şirketi, Toronto’daki ‘Hijabi Ballers’ (Örtülü Topçular) isimli kadın Müslümanlar’dan oluşan bir grubun her pazar yaptıkları basketbol karşılaşmalarından ilham aldıklarını söyledi.

Hijabi Ballers, Müslüman kadınları spora özendirmek için farklı programlar uyguluyor. Örneğin, pazar günleri 13 yaşın üstündeki her kadına açık basketbol karşılaşmaları düzenleniyor.

Hijabi Ballers

“Oyunu değiştirecek kadar cesur olanlar” 

Toronto Raptors, Twitter’dan paylaştığı videosunda “Oyunu değiştirecek kadar cesur olanlar” başlığı ile Nike markasının ürettiği logolu başörtüsünün artık satışta olduğunu duyurdu. 

Kanada Ulusal Müslümanlar Konseyi, Hijabi Ballers’ı Toronto Raptors’u teşvik ettiği için tebrik etti ve karardan memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Öte yandan, Toronto Raptors’un Twitter paylaşımını “başörtüsünün bir baskı unsuru olduğu” gibi yorumlarla eleştirenler de oldu. Kanada Ulusal Müslümanlar Konseyi Başkanı Mustafa Faruk bu tepkiyi anlamakta güçlük çektiğini ve “Sporun en güzel yönlerinden birinin herkesin oynayabilmesi” olduğunu söyledi. 

Nike Pro Hijab serisi, Müslüman kadınlar için tasarlandı

İlk olarak 7 Aralık 2017 yılında satışa sunulan Nike Pro Hijab serisi Müslüman kadın sporcuların, örtüleriyle daha rahat spor yapabilmesi için tasarlandı. Farklı sporlar, farklı kültürler ve farklı yüzler için geliştirilen Nike Pro Hijab serisi, XS/S ve M/L ölçülerinde satışa sunuldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.