Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD lideri yeni ses kaydında, cezaevleri ve kamplardaki IŞİD militanları ile ailelerinin kurtarılmasını istedi

IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’ye ait olduğu söylenen yeni bir ses kaydı yayınlandı. Örgütün haber ajansı El Furkan’ın yayınladığı kayıtta Bağdadi, destekçilerini Suriye ve Irak’ta cezaevleri ve kamplarda tutulan IŞİD militanları ve ailelerinin serbest kalmasını sağlayacak eylemler yapmaya çağırıyor.

Ses kaydında, IŞİD militanlarının tutulduğu kamplar için “Haçlılar ve onların Şii destekçileri tarafından yönetilen küçük düşürücü cezaevleri” nitelemesi yapılırken, IŞİD üyelerini sorgulayan kişilerin ve yargıçların hedef alınması çağrısı da yapılıyor.

Çağrının ardından IŞİD destekçileri, cevap mesajlarını bulundukları yerlerin fotoğrafları eşliğinde sosyal medyadan yayınladı. Mesajlar arasında Gazze, Dağıstan gibi bölgelerden yollananların arasında, Türkiye’den ve Suriye’nin Türkiye denetimindeki bölgelerinden yollanmış olanlar dikkat çekti.

IŞİD’in Irak ve Suriye’den büyük ölçüde temizlenmesinin ardından, yakalanan örgüt mensupları, yabancı savaşçılar ve aile üyeleri kamplarda tutuluyor. Bu kamplardan en büyüğü ise Suriye’de YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki El Hol.

30 dakikalık kayıt, Bağdadi’nin nisandan bu yana yayınladığı ilk mesaj. IŞİD’in Rakka’dan çıkartılmasının ardından Bağdadi’nin ölmüş olabileceği iddiaları ortaya atılmış, ancak Vaşington bu bilgiyi teyit etmemişti. Bağdadi ise ilk kez nisan ayında kamera karşısına geçerek bir propaganda videosu yayınlamıştı.

Ebubekir El Bağdadi’nin göründüğü 29 Nisan 2019 tarihli videoda Türkiye’yi “vilayet” olarak tanımlayan notun ardından, IŞİD’e bağlı Amaq Haber Ajansı da Türkçe konuşan kişilerin IŞİD lideri El Bağdadi’ye bağlılığını ilan ettiği yeni bir videoyu da temmuzda yayınlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.