Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermeni müzisyen Gomidas, 150. yaş gününde dünyadan ve Türkiye’den sanatçıların konserleriyle anılacak

Ermeni müzisyen ve müzikolog Gomidas Vartabed, doğumunun 150. yılında, dünyadan ve Türkiye’den sanatçıların katılacağı bir konserle anılacak.

Anadolu Kültür, Kalan Müzik ve Maxim Gorki Theater işbirliğiyle düzenlenecek “Aydınlık Sabahın Sesi” konserinde Gomidas‘ın beste ve derlemelerini Türkiye,  Ermenistan ve ABD’den gelen konuk sanatçı ve topluluklar seslendirecek. Bu isimler arasında Aynur Doğan, Kevork Tavityan, Levon Eroyan, Ertan Tekin, Karatzayn Quartet, Lusavoriç Çocuk Korosu ve Sevana Tchakerian, Pervin Chakar, Şevval Sam, Vomank müzik grubu ve Yerkaran Projesi’nin yanı sıra, Ermenistan’dan GOGHT müzik grubu ve ABD’den Ara Dinkjian ve Zulal Trio yer alıyor.

Gümrü’den seramik koleksiyonu

Konser öncesinde, saat 19.30’dan itibaren fuaye alanında Birzamanlar Yayıncılık tarafından düzenlenen Gomidas sergisi görülebilecek ve “Deliliğin Arkeolojisi – Gomidas: Bir Ermeni İkonunun Portresi” adlı kitabın tanıtımı yapılacak, Muscari Association ve Family Care Foundation işbirliğiyle Ermenistan’ın Gümrü şehrinde üretilen Gomidas seramik koleksiyonu da konser öncesinde görülebilecek.

Gomidas’ı tanıtmayı ve onun bıraktığı müzik mirasına dikkat çekmeyi amaçlayan konserin biletleri Biletix’te satışa sunuldu.

Konser 7 Ekim’de saat 20:30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu‘nda gerçekleştirilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.