Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nobel Tıp Ödülü bu yıl, “hücrelerin oksijen yeterliliğine adaptasyonu” konusunda çalışan üç bilim insanına verildi

Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü’nün 2019 sahipleri, “hücrelerin oksijen yeterliliğine adaptasyonu” ile ilgili çalışmaları nedeniyle William Kaelin, Peter Ratcliffe ve Gregg Semenza oldu. Ödül komitesi, Nobel’e layık görülen bu üç bilim insanının yaptığı keşiflerin; anemi, kanser ve diğer hastalıklarla mücadele etmek için yeni stratejilerin önünü açtığını vurguladı.

Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü, İsveç Karolinska Enstitüsü tarafından her yıl fizyoloji ya da tıp alanına katkıları için bilim insanları ve doktorlara veriliyor. Ödülün ilk sahibi 1901 yılında Alman bilim insanı Emil Adolf von Behring olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.