Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın muhaliflerini “katlettiği” montaj video tepki çekti

ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin geçen hafta Miami’de düzenledikleri konferansta gösterilen bir video, eleştiri oklarının bir kez daha Trump’ı üzerine yönelmesine neden oldu. Destekçisi olan bir video kanalı tarafından hazırlanan klipte ABD lideri; Hillary Clinton, Bernie Sanders, Barack Obama gibi muhaliflerini tabancayla öldürüyor. Videoda ayrıca, Trump’ın sık sık eleştirdiği CNN, Politico, BBC, MSNBC gibi haber kanalları da yer alıyor. CNN televizyonu, Trump’ın klibi kınaması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, destekçileri tarafından hazırlanan bir video nedeniyle bir kez daha muhaliflerinin hedefinde. Trump’ın sahibi olduğu Doral Miami Resort isimli golf klübünde geçen hafta düzenlenen konferansta katılımcılara gösterilen videoda, Trump konuşmalarında sık sık eleştirdiği televizyon kanallarını ve siyasi rakiplerini “vahşi şekilde” öldürüyor.

Trump destekçisi YouTube kanalı “TheGeekzTeam” tarafından geçen yıl hazırlandığı öğrenilen klibin, Hollywood yapımı “Kingsman: The Secret Service” filmdeki aksiyon sahnelerinden alınan bir kesit olduğu belirtildi.

Videoda, Trump’ın muhaliflerine saldırdığını gösteren bir senaryo kurgusu yer alıyor.

Klipte “Sahte Haberler Kilisesi” adı verilen kiliseye giren Trump, sık sık eleştirdiği CNN, Politico, BBC, MSNBC gibi haber kanallarının yanı sıra, eski Başkan Barack Obama ile başkanlık seçimlerindeki rakipleri Hillary Clinton, Bernie Sanders ve John McCain’i de hedef alıyor.

Toplantıya Trump ailesi adına, ABD Başkanı’nın büyük oğlu Donald Trump Jr. ile eski Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders’ın katıldığı kaydedildi.

CNN : “Trump bunu kınamalı, daha azı şiddeti desteklemek olur”

Haberin duyulmasının ardından bir açıklama yayınlayan CNN yöneticileri, Trump destekçilerinin bundan önce de medyayı hedef alan şiddet mesajları verdiklerini hatırlatarak, “Başkan ve ailesi, vakit kaybetmeden bu videoyu mümkün olan en sert şekilde kınamalı. Bundan daha azı şiddeti desteklemek anlamına gelir” dedi.

Etkinliğin organizatörlerinden Alex Phillips New York Times’a, videoyu kınadığını ve videonun etkinlikte nasıl oynatıldığını araştırdığını söyledi.

Trump’ın sözcüsü ise, videonun ABD liderinin başkanlık kampanyasıyla herhangi bir bağlantısı bulunmadığını ve kampanya ekibinin şiddeti hiçbir zaman hoş görmediğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.