Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Murat Yetkin yazdı: ABD Suriye’de güvenli bölgeyi nihayet kabul etti ama…

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogundaki son yazısında Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmayı ele aldığı son yazısında “Türkiye Suriye hedeflerinin çoğunu, şu anda kâğıt üzerinde de olsa aldı” dedikten sonra şu soruları sıraladı:

“Suriyeli mültecilerin Güvenli Bölgeye dönüşü nasıl mümkün olacak? Örneğin, buralara yeniden yerleşim maliyetini kim karşılayacak? Örneğin, Güvenli Bölgeden çıkarılan YPG/PKK militanları nereye gidecek? Türkiye’ye mi gelecekler, yoksa Suriye ordusunda silah altına mı alınacaklar? Bunlar önemli sorular, özellikle de önümüzde sayılı saatler varken. Ancak şu anda çatışmaların durması daha önemli… Bir de şu var: neticede söyleyen Trump olsa da, bir ABD Başkanı, “PKK’nın IŞİD’den daha tehlikeli” olabileceğini söyledi.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.