Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ParaPolitik (1): “Enflasyon rakamını gerçekçi bulan kimse yok”

Parapolitik” programının 1. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Karatepe, Türkiye’nin Suriye operasyonuna ABD’nin gerçekleştirebileceği muhtemel yaptırımlar ile Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Prof. Karatepe, ABD’den ve diğer ülkelerden Türkiye’nin ekonomisini ağır şekilde etkileyecek yaptırımlar gelmesinin muhtemel olmadığını söyledi. TÜİK’in 2019 yılı Eylül ayına ilişkin olarak açıkladığı yüzde 9.26’lık enflasyon rakamı hakkında ise toplumun karşılaştığı hayat pahalılığını yansıtmadığı yorumunda bulunan Karatepe, “Enflasyon rakamını gerçekçi bulan kimse yok” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.