Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (166): Önce kurlar hareketlendi, sonra…

Yeni cumhurbaşkanlığı kabinesi geçtiğimiz cumartesi günü açıklandı. Yalnızca iki bakan yerini korurken diğer tüm kabine üyeleri değişti. Ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek’ten hem içeride hem de dışarıda beklentiler yüksek.

Öte yandan döviz kurlarındaki yükseliş sürüyor. Dolar kuru çarşamba günü %7 civarında yükselerek tarihi bir rekor kırdı. Birçok emtiaya ise yüksek düzeylerde zam geldi, zamlarının devamının da gelmesi bekleniyor.

“Türkiye ekonomi modeli”nden vaz mı geçilecek? Para politikası ve maliye politikası nasıl şekillenecek? Mehmet Şimşek’in müdahaleleri kötü gidişatı geri çevirebilir mi? Yeni Merkez Bankası Başkanı bağımsız bir fiyat istikrarı politikası sürdürebilir mi?

Prof. Dr. Yalçın Karatepe, ParaPolitik’te yorumluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.