Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikan Fizik Topluluğu (APS) Saharov İnsan Hakları Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Ayşe Erzan: “Bu ödül sadece bana değil, Barış Akademisyenleri’ne de verilmiş bir ödüldür”

American Physical Society’nin (APS-Amerikan Fizik Topluluğu) İnsan Hakları Ödülü bu yıl fizikçi Prof. Dr. Ayşe Erzan’a verildi.

Fizikçi ve insan hakları savunucusu Andrey Saharov anısına iki yılda bir verilen ödülü Ayşe Erzan, hayatı boyunca yaptığı insan hakları alanındaki çalışmalarından dolayı aldı.

“Bu ödül Barış Akademisyenleri’ne de verilmiş bir ödüldür”

Barış Akademisyenleri’nin haberlerini, dayanışmasını fizik camiasıyla paylaştığı için bu ödüle layık görüldüğünü söyleyen Erzan, ödülün sadece kendisine değil, Barış Akademisyenleri’ne de verildiğinin altını çizdi:

“Çok uzun senelerdir insan haklarıyla, özellikle bilim insanlarının, aydınların uğradıkları baskılarla ilgileniyorum. Bu ödül bence bana verilmiş bir ödül değil, Barış Akademisyenleri’nin mücadelesine verilmiş bir ödüldür. Andrey’in anısına verilen ama aslında Barış Akademisyenleri’ne verilen bir ödüldür.”

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.