Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eminönü’ndeki balık-ekmek tekneleri 1 Kasım itibarıyla kaldırılıyor

İstanbul Eminönü’ndeki tekneler, 1 Kasım itibarıyla balık-ekmek satamayacak. Bu konudaki son kararını veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kiracı tekne sahiplerine ihtarname gönderip alanın boşaltılmasını istedi. Tekneciler ise İBB’yle bir anlaşmaya varılması konusunda umudunu koruyor. Caner Polat’ın haberi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, 18 Ekim’de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede üç teknede balık ekmek satışı yapan kiracılara ihtarname gönderdi. Gönderilen yazılarda, satış yapılan yerlerin 1 Kasım itibarıyla boşaltılması talep edildi. İBB‘den yapılan açıklamada, boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler sözkonusu. Şunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine başka kiracılar gelecek şeklinde bir durum sözkonusu değil.”

Toplamda 150 kişinin çalıştığı üç teknenin sahibi olan aileler, 2007’den beri İBB’ye yıllık 900 bin lira kira ödüyordu.

Eminönü’ndeki iskeleler arasında, ekmek arası balık satan kayıkçılar daha önce kaldırılmış, sadece Galata Köprüsü’nün Eyüp tarafında üç teknelik yer tahsis edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.