Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Koç’a hayırseverlik ödülü törenine dahi yansıyan Türkiye-ABD gerilimi”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda, Koç grubuna ABD’de verilen hayırseverlik ödülünün toplantısına ilişkin görüşlerini paylaştı. Yetkin bu toplantıda dahi, ABD-Türkiye arasındaki gerilimin çeşitli yönleriyle hissedildiğinin altını çizdi:

Amerikan Türk Derneği Başkanı Ümit Taftalı “Hayırseverlik ve Mükemmellik Ödülünü” Koç Vakfı adına Semahat Arsel’e vermek üzere kürsüye Peggy Rockefeller Dulany’yi davet etti. Tören 1 Kasım 2019 akşamı New York’taki Cipriani lokantasında yapılıyordu. Peggy Rockefeller ise dünya çapında etkili hayırsever aileleri çatısı altında toplayan Synergos adlı kuruluşun yönetimindeydi.
Koç Vakfı, ödüle kuruluşundan bu yana geçen 50 yılda eğitime, sağlığa, toplumsal gelişmeye yaptığı katkılardan dolayı layık görülmüştü.
Zenginlik ve gücüyle dünyanın gidişine yön verenler arasında olan Rockefeller ailesinin temsilcisi ise sözlerine “İki hafta önce Türkiye’deydim” diye başladı. Daha önce defalarca bulunduğu Türkiye’den bu defa buruk duygularla ayrılmıştı. İki ülke arasındaki “çatlaktan” söz etti.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.