Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kınalıada’daki cinsel saldırı davasının üçüncü duruşmasında savcı sanığın tutuklanmasını istedi

Kınalıada’da 2018 senesinin yılbaşı gecesi yaşanan cinsel saldırının ardından açılan davanın üçüncü duruşması bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya atanan yeni savcı, soyadının açıklanmasını istemeyen Gökçe’ye cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan sanık M. A.’nın tutuklanmasını istedi. Dava 20 Kasım’a ertelendi, sanık tutuklanmadı.

Duruşmada Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin müdahillik talebi ve vekillik talep eden kadın avukatların talepleri kabul edildi. Duruşmaya kadın dernekleri, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi, çok sayıda kadın avukat, Gökçe’nin ailesi ve yakınları katıldı.

Gökçe’nin avukatı Rozerin Seda Kip, duruşmanın ardından şunları söyledi:

“Mağdurun bütün delillerinin aleyhine yönlendirildiği, eksik delillerle dosyanın kapatılmaya çalışıldığı ve artık son aşamada da bundan önceki celsede de savcının sanık hakkında beraat mütalaasıyla sonuçlanmaya doğru gidiyordu. Bu celse bizim de taleplerimizin varlığıyla birlikte, delillerimizin hem sanığın çelişkili ifadeleri hem tanık çelişkili ifadelerini çürüteceğimiz başka delillerinde olması hasebiyle birlikte cumhuriyet savcısının tekrar sanık hakkında cinsel saldırı suçunun işlenmiş olduğu sabit olduğu gerekçesiyle cezalandırılması talebi çıktı. Şu an çok mutluyuz.”

“Tecavüz maruz kalanın suçu değil, bir düşünce biçimidir”

Sosyal medya mesajlaryla davayı kamuoyuna mal eden Gökçe’nin ablası Tuğçe (soyadının kullanılmasını istemiyor) ise kardeşinin yanında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bir kadın olarak cinsel şiddet beyanından beri kardeşimin yanındayım. Mahkeme tarafından beklenmedik kararlar alındığında sosyal medyadan bunu duyurdum. Şu anda dava olumlu bir yere doğru gidiyor. Tecavüz maruz kalanın suçu değildir. Tecavüz bir düşünce biçimidir.”

Gökçe, 2018 yılının yılbaşı gecesi Kınalıada’da bir pansiyon işletmecisinin tecavüzüne uğradığını söyleyerek, şikayette bulundu. Sanık, bir ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Davanın ilk duruşması, olay gerçekleştikten 17 ay sonra yapıldı. Sanık duruşmalarda üç kez ifade değiştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.