Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da orman yangınları: En az üç kişi ve 350 koala öldü, 970 bin hektar ormanlık alan yandı, 150 ev kül oldu

Avustralya’da orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken yetkililer yeniden tahliye emri verdi. Queensland eyaletinde yangına müdahale eden bir helikopter düştü.

Avustralya‘da geçen hafta başlayan orman yangınları devam ediyor. Yeni Güney Galler ile Queensland eyaletlerinde söndürme çalışmaları sürerken Batı Avustralya eyaletindeki Geraldton kentinde acil durum uyarısı yapıldı. Queensland’deki Noosa North Shore bölgesinde bir haftada ikinci kez tahliye emri verildi.

Alevler kuraklık ve sıcak havanın etkisiyle hızla ülkeye yayıldı. Yeni Güney Galler’de ve Queensland’de 150 farklı noktadaki orman yangınlarının devam ettiği duyuruldu. En az üç kişinin hayatını kaybettiği Yeni Güney Galler’de cuma gününden bu yana en az 200, Queensland’din güneyinde ise 14 ev yandı. Yeni Güney Galler’de gece saatlerinde 50 ev hasar görürken 13 itfaiyeci yaralandı.

Yangın nedeniyle yetkililer, bölgeyi tahliye edemeyenlere çok acil sığınak bulmaları uyarısında bulundu.

Yetkililer, bölgede cuma gününden bu yana en az üç kişinin öldüğünü, 970 bin hektar ormanlık alan ve 150’den fazla evin kül olduğunu bildirdi.

Bölgede binlerce kişi tahliye edilirken yangının daha da büyümesinden endişe ediliyor.

Orman yangınlarının havadan görüntüsü.

Öte yandan orman yangınlarında bir koruma alanındaki en az 350 koalanın da öldüğü açıklandı. Kurtarılan koalaların tedavisi ise sürüyor. Yangınlarda ağaçların tepesine tırmanarak kendilerini korumaya çalışan koalaların yangınlarda ilk ölen hayvanlar arasında olduğu belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.