Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“’Aslında’ beden, yuva, sır ve isyan/itiraz”: Kadın Yazısı Festivali başladı

Haber: Edanur Tanış & Gamze Elvan

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve altı farklı mekanda gerçekleştirilecek olan Kadın Yazısı Festivali’nin açılış konuşmasını Necmiye Alpay ve Berfin Atlı yaptı. Yurtdışından konukların da yer aldığı 59 konuşmacının yanı sıra, festival kapsamında sanatçı söyleşileri ve “Kitap Kapakları Sergisi” de meraklılarıyla buluşuyor. Dokuz gün sürecek, “Aslında” temasından yola çıkan festivalin dört günü “Aslında Beden”, “Aslında İsyan/İtiraz”, “Aslında Yuva” ve “Aslında Sır” konuları üzerine odaklanıyor. 

Festivalin organizatör ve konuşmacılarından Berfin Atlı, kadınların eserlerinde kendi “kadın” kahramanlarını yazarken dahi çekimser olduğunu hissettiğimiz edebiyat dünyasında “kadın yazısı” vurgusunun son derece önemli olduğunu belirtti.  

Biz de Medyascope olarak, festivalde yer alan Müge Sökmen, Sevcan Tiftik ve Berfin Atlı ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.