Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Karşılaştığımız hiçbir sığınmacı kadın ve LGBTİ+ tacize uğramadığını söylemedi” -“Erkek şiddetinden kaçarken…” kitabının yazarları Beril Eski ve Emel Coşkun ile söyleşi

Türkiye’de kadın ve LGBTİ+ sığınmacılar kitabı çıktı

Beril Eski ve Emel Coşkun’un hazırladığı Türkiye’ye gelen kadın ve LGBTİ+’ların sorunlarını inceleyen “Erkek şiddetinden kaçarken… Türkiye’de kadın ve LGBTİ+ sığınmacılar” kitabı çıktı.

Kitap, sığınmacı kadın ve LGBTİ+’ların Türkiye’ye geldikten sonra yaşadıkları sorunları, karşılaştıkları zorlukları anlatıyor. Kendi ülkelerinde erkek şiddetinden uzaklaşıp Türkiye’ye sığınmaya çalışan kadın ve LGBTİ+’ların burada da benzer sorunlara maruz bırakıldıkları anlatılıyor.

Eski ve Coşkun, sığınmacı kadın ve LGBTİ+’lara dayanıştıkları kadınlar vesilesiyle ulaşarak, onların maruz bırakıldıkları şiddeti raporlaştırmış. Kitap da bu raporlardan oluşuyor. Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından kitaplaştırılan raporu Serap Korkusuz ve Ülkü Gündoğdu yayına hazırladı.

Eski ve Coşkun ile kitap hakkında yapılan söyleşiyi şuradan izleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.