Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nihal Olçok, Medyascope’a doğruladı: “Davutoğlu’nun partisinin kurucuları arasında olacağım”

15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşi Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok, Boğaziçi Köprüsü girişinde darbeciler tarafından katledilen Nihal OlçokAhmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin kurucular kurulu üyesi olacağını doğruladı.

Telefonda görüştüğümüz Nihal Olçok, basında yer alan kulis haberlerinin doğru olduğunu ve Ahmet Davutoğlu’nun partisinin kurucuları arasında yer alacağını teyit etti. 

Nihal Olçok’un eşi Erol Olçok, AKP’nin kuruluşunda ve sonrasında uzun yıllar partinin seçim ve tanıtım kampanyalarını yürütmüştü. Erol Olçok, Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı olarak biliniyordu. 

Nihal Olçok, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ ile mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesiyle AKP’ye yönelttiği eleştirilerle kamuoyunun dikkatini çekiyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.