Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Las Tesis” performansı sırasında gözaltına alınan altı kadın serbest bırakıldı

Haber: Merve Özçelik / Kamera-kurgu: Hazar Dost

8 Aralık Pazar günü İstanbul Kadıköy’de yüzlerce kadının katıldığı #Lastesis performansı sırasındaki polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan altı kadın bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şili’de feminist kadınların kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yaptıkları dans performansı kısa sürede tüm dünyaya yayılmış, Türkiye’de de yüzlerce kadın “Las Tesis” adı verilen performans için pazar günü Kadıköy’e gelmiş ancak polis eyleeme müdahale edip altı kadını gözaltına almıştı. Bir gece gözaltında kalan kadınlar, bugün çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kartal Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen kadınlara destek için kadınlar sabah saatlerinde toplandı. 

“Bu kararlılıkla bir kez daha kadın cinayetlerini durduracağımızı anladık”

Gözaltına alınan altı kadın “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlarıyla adliyeden dışarı çıktı. Gözaltına alınan isimlerden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Genel Sekreteri Fidan Ataselim. “Bize uygulanacak olan adli kontrol katillere uygulanmadı. Her gün yüzlerce kadın korunmak için bize başvuruyor. Çünkü polislerin koruyamayacağını biliyorlar. İster tutuklayın, ister yargılayın kadın cinayetlerini durdurmaya devam edeceğiz. Dün bir kez daha gördük, kadınların kararlılığıyla kadın cinayetlerini durduracağımızı bir kez daha anladık” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Avukat İpek Bozkurt da şunları söyledi: “Dünden beri müvekkillerimizi gözaltından alabilmek için uğraşıyoruz. Anayasanın 34. maddesine göre herkes önceden izin almadan silahsız gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Dün bizim yaptığımız da buydu. Barışçıl bir dans gösterisiydi. Biz dans etmek istedik, şarkı söylemek istedik. Bunlar mı suç?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.