Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelandalı ragbi yıldızı Sonny Bill Williams’tan Uygurlar’a destek

Yeni Zelandalı ragbi yıldızı Sonny Bill Williams, Twitter’dan yaptığı paylaşım ile Çin’in Uygurlar’a karşı uyguladığı baskıcı politikaları eleştirdi. Williams, Çin’de ekonomik çıkarlar için insanlığın ikinci plana atıldığını vurgulayarak kamuoyunu da yaşananlara sessiz kalmakla suçladı.

Mesut Özil’in Uygurlar ile ilgili paylaşımlarından sonra yıldız futbolcuya sansür uygulayan Çin Halk Cumhuriyeti’ne bir tepki de dünyanın en ünlü ragbi yıldızlarından Sonny Bill Williams’tan geldi. Twitter üzerinden Çin’in Uygurlar’a yönelik baskıcı politikalarını eleştiren bir paylaşımda bulunan Williams, Uygurlar’ı temsil eden bir elin, Çin’i temsil eden kanlı bir el tarafından aşağı indirildiği bir resim ekledi. “Ekonomik çıkarlarımızı insanlık yerine tercih ettiğimiz üzücü bir dönem” yazan Williams’ın paylaşımının altına birçok destek mesajı geldi.

https://twitter.com/SonnyBWilliams/status/1208840148810526720?s=20

Sonny Bill Williams, Yeni Zelanda’nın yaşayan bir efsanesi olarak görülüyor. Kariyerinde birçok başarıya imza atan Williams, iki kere dünya ragbi şampiyonluğu kazanmış ve bir kez de dünyada yılın oyuncusu ödülüne layık görülmüştü. Aynı zamanda kısa ancak başarılı bir boks kariyeri olan Williams, WBA Uluslararası Ağırsıklet Dünya Şampiyonluğu ve Yeni Zelanda Ağırsıklet Şampiyonluğu’na ulaşmıştı.

Hıristiyan olarak yetiştirilen Williams, 2009 yılına kadar Katolik öğretilerini benimseyen biriydi. Ancak 2009 yılında Fransa’da tanıştığı Tunuslu ve Müslüman bir aile Williams’ın hayatını değiştirdi. Williams beş çocukla tek odalı bir apartman dairesinde yaşayan ailenin zorluklara rağmen ne kadar mutlu olduğunu gördüğünde derinden etkilendiğini ve bu yüzden İslam’a yönelmeye karar verdiğini açıkladı. Aynı yıl Müslüman olan Williams, umre ziyaretini gerçekleştirdi ve İslami hayat tarzını benimsedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.