Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüm yönleriyle fayton tartışması

Uzun zamandır tartışılan İstanbul’un Adalar ilçesindeki atlı faytonlar, en son Büyükada’da 81 atın itlaf edilmesi ve onlarca atın karantina altına alınmasının ardından “Faytonlar kalkacak mı?” tartışmasıyla tekrar gündeme geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya üç ay süreyle Adalar’da faytonların çalıştırılmasını durdurduğunu açıkladı. Hayvan hakları savunucuları ise faytonların tamamen kaldırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde “Yaşam Nöbeti”ne başladı. Nöbet yaklaşık bir haftadır devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu faytonların kalkacağını, sembolik olarak sadece 35 faytonun kalacağını açıkladı. Ancak hayvan hakları savunucuları faytonların sembolik dahi olsa Adalar’da olmasını istemiyor. Bir yandan da faytoncular işlerini kaybetmekten endişeli. İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, faytonlar kaldırılırsa “gerekirse açlık grevine gideceklerini, atları da salacaklarını” söyledi.

Fayton konusu neden tekrar gündeme geldi? Konunun tarafları ve Adalar halkı konuyla ilgili neler diyor, neler istiyor? “Yaşam Nöbeti” başlatan hayvan hakları aktivistleri eylemi devam ettirecek mi? Haberimizde bu soruların cevaplarını aradık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.