Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanal İstanbul projesi için hazırlanan ÇED raporuna itirazlar sekizinci gününde uzun kuyruğa ve soğuk havaya rağmen devam ediyor: “Geleceğimiz için gerekirse günlerce bekleriz”

2011 yılında seçim vaadi olarak gündeme gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çılgın Proje” olarak adlandırdığı Kanal İstanbul‘la ilgili tartışmalar hız kesmiyor. Kanal İstanbul yurttaşların bir kesiminin tepkisini çekerken proje için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna itirazlar da devam ediyor. Yurttaşlar projeye görüş, öneri ve itirazda bulunmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurabiliyor. 2 Ocak 2020’de son bulacak başvurular için İstanbullular, Ataşehir’de ve Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. Başvuruda bulunanların çoğu hem çevre hem gelecekleri hem de maddi anlamda ciddi kayıplara sebep olacağı için projeye itiraz ettiklerini söyledi. Olumsuz hava şartlarının kendilerini etkilemediğini belirten yurttaşlar uzun kuyruklar günlerce devam etse de bekleyeceklerini anlattı.  

Yurttaşlar çeşitli derneklerin ve siyasi partilerin hazırladığı matbu dilekçelerle itirazlarını yaparken, kendi dilekçeleriyle itiraz etmek için gelenler de vardı. Sırada bekleyen yurttaşlar için bazı belediye ve dernekler çorba, simit ve sandviç dağıttı.

Haber: Merve Özçelik & Caner Polat

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.