Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berfin Özek’e asitle saldıran Ozan Çeltik’e 12 yıl hapis cezası verildi

Hatay‘ın İskenderun ilçesinde, 20 yaşındaki Berfin Özek‘e asit türü bir sıvı atarak, Özek’in yüzünün bir bölümünün yanmasına ve sağ gözünü kaybetmesine neden olan eski erkek arkadaşı 23 yaşındaki Casim Ozan Çeltik‘in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

26 Kasım 2019’da gerçekleşen üçüncü duruşmada savcılık esasa ilişkin mütalaasını vererek, sanığın Özek’in ağzını hedef almadığı için “kasten yaralama” suçundan ceza almasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Davanın karar duruşması bugün İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 11.00’de görülmeye başlandı. Çeltik’e kasten yaralama suçundan 12 yıl 18 ay 60 gün hapis cezası verildi.

Berfin Özek’in avukatı Mehtap Sert dava sonucunu Medyascope’a değerlendirdi. Mahkemeden çıkan kararı hukuki ve vicdani bulmadıkları belirten Sert, “Sanık Berfin’in yüzünü 1,5 litre kadar asit kullanarak yakmış. Hukuken bunun karşılığı kasten öldürmedir” dedi.

Dün akşam sosyal medyadan dayanışma çağrısında bulunan Berfin Özek, “Ben kaza geçirmedim. Ozan Çeltik’in saldırısına uğradım. Ölmekten beter oldum. Gerçek adalet sağlansın istiyorum” dedi. 

https://twitter.com/Berfinzek3/status/1214233865188982789

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.