Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Emevi Camii’ne Erdoğan gidemedi, Putin gitti”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Türkiye’ye ziyaretinden bir gün önce Suriye’yi ziyaret edip Emevi Camii’ne gitmesini “psikolojik savaş” olarak değerlendirdi.

“Emevi Camii’ne gitmek Erdoğan’ın arzusuydu […] Hayaller büyüktü, ama gerçeklere uymadı. Yine hatırlayalım, o dönem Dışişleri Bakanı olan, şimdinin Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 2011 yazında Şam’da Beşar Esad’ı içinde Müslüman Kardeşler’in yer alacağı bir hükümete ikna edemeyip döndükten sonra sadece altı ay ömür biçmişti Esad yönetimine. Esad, ülkesinin harabeye dönmesi, yüz binlerce yurttaşının ölümü, milyonlarcasının göç etmesi pahasına yerinde duruyor; Putin sayesinde duruyor” diyen Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“Gerek Suriye, gerek Libya, gerekse ABD-İran geriliminin sahnesi Irak’ta Türkiye’nin atacağı adımlarda Erdoğan-Putin görüşmesinin sonuçları belirleyici olacak. 
Erdoğan’ı Emevi Camii’ni, muhtemelen Esad’ın ev sahipliğinde ziyareti ihtimali de şimdilik Putin’e bağlı görünüyor.”

Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.