Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin’de dayanışma, bilgi ve umudun buluştuğu yer: Kültürhane

Mersin’de bulunan Kültürhane, kurucularının da belirttiği gibi tam bir bilim ve akademi bostanı. Kültürhane, Kanun Hükmünde Kararnamelerle üniversiteden ihraç edilen üç akademisyen ve bir aktivist tarafından 2017 yılında kurulmuş. O zamandan beri dayanışmayla ve üretmekle yoluna devam ediyor. Burada isteyenin çayını kahvesini alıp sohbet edilebileceği bir kafeterya, isteyenin ders çalışabileceği, araştırma yapabileceği yerden tavana kadar kitapla dolu bir kütüphane yer alıyor. Toplantıların yapılabileceği asma kat bile mevcut. Kültürhane’nin etkinlikleri de, sohbetleri de bitmiyor. Film gösteriminden müzik dinletisine, sohbetlerden atölye çalışmalarına kadar bir sürü faaliyet var. Yani burada hareketlilik ve üretkenlik hiç bitmiyor. Bunun yanında, Kültürhane’nin kurucularından Ulaş Bayraktar ve Kültürhane gönüllüsü Aysun Koç Aydoğan’ın birlikte gündemi değerlendirdiği Viva Mersin yayını yapılıyor. Kültürhane’nin ortaya çıkışını ve daha fazlasını kurucularından dinleyelim.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.