Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Komşularının tehditleri yüzünden evine giremeyen trans birey Ajda Ender ile söyleşi: “Yüzüme kezzap atıp beni öldüreceklerini söylüyorlar, can güvenliğim yok”

Trans birey Ajda Ender 2003 yılından beri İstanbul Şişli’deki evinde yaşıyor. 2005 yılından beri komşularının uyguladığı ayrımcılık artarak devam etti. Komşularının sözlü tacizleri yerini zamanla fiziksel tacize ve şiddete bıraktı. Yedi aydır bu tacizler yüzünden apartman dairesine giremeyen Ender, birlikte yaşadığı kuzeni ve onun çocuğunun da geçen hafta komşuları tarafından taciz edildiğini belirtti

Yaşam hakkının elinden alındığını söyleyen Ender, komşularının dairesini sürekli izlediğini, evine gelen arkadaşlarının da taciz edildiğini anlattı. Tekstil mağazası bulunan Ender, yaşadığı fiziksel ve psikolojik şiddet nedeniyle tasarladığı kıyafetleri sattığı dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Ender, ürün deposu olarak kullandığı evine giremediği için çevrimiçi satış da yapamıyor.

Sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan Ender’in avukatlığını Eren Keskin üstlendi.

Ender, “Benim, teyzemin ve kuzenimin hayatı tehlikede. Başımıza bir şey gelirse sorumlusu beni tehdit eden insanlardır. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.