Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tekel Cevizli Fabrikası’nda Kadın Emeği Paneli: “Fabrikada çalışmak kadınlar arasında dayanışmayı ortaya çıkardı”

“Cibali Tütün ve Sigara Fabrikası: Emeğin Mekanı” sergisi kapsamında düzenlenen Cibali Sohbetleri panel dizisi, İstanbul Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde bulunan Rezan Has Müzesi’nde bir süredir düzenli olarak devam ediyor. Dün “Tekel Cevizli Fabrikası’nda Kadın Emeği” başlığı altında onuncu panel düzenlendi. Panelde Dr. Hatice Kurşuncu ve Dr. Suna Yılmaz fabrikanın tarihi yapısını, kadınların çalışma alanlarını, şartlarını ve örgütlenmesini kadınların deneyimleri üzerinden aktardı. Oturumda özellikle kadın işçilerin erkek işçilere oranla daha alt kademelerde çalışması, evdeki sorumlulukların ve eğer çocukları varsa çocukların sorumluluğunun da kadınların üzerine yüklenmesi, işçi sınıfı anlatımlarında az yer verilen kadın işçilerin sendikal faaliyetlerdeki kilit rolü üzerinde duruldu. Eski Tekel işçisi kadınlar da panele katılıp kişisel deneyimlerini anlattı. Konuşmalarda, çalışma şartlarının zorluğuna karşın kadın işçiler arasında dayanışmanın yüksek olduğunun altı çizildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.