Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşegül Cora davası: Sanık savunma yapmadı, mahkeme ertelendi

Boşanmak üzere olduğu Ayşegül Cora’yı, sonuncusu kaldırıldığı hastanede olmak üzere defalarca öldürmeye teşebbüs eden Hasan Cora’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Cora’nın duruşmada savunma yapması beklenirken mahkeme kalemi cezaevine yazı göndermeyi unutunca sanık duruşmaya getirilmedi. Hasan Cora bir sonraki duruşmada savunma yapabilecek. 

Hasan Cora’nın talepleri reddedildi

Hasan Cora avukat tuttuğu için barodan atanan avukatı Nur Seda Demir’in görevi sona erdi. Mahkemede sanığın avukatlığını Osman Uyaroğlu üstlendi. Uyaroğlu, davanın kapalı görülmesini, Hasan Cora’nın iki tanığının dinlenmesini, Cora’nın cezai ehliyeti olup olmadığının tespit edileceği adli tıp raporu alınmasını ve sanığın tahliyesini talep etti. Taleplerden sadece adli tıp raporu alınması kabul edildi. Sanığın SEGBİS yöntemiyle katıldığı duruşmada takım elbiseli olması ve zaman zaman gülmesi dikkat çekti. Sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Ayşegül Cora’nın iki kardeşi de tanık olarak dinlendi

Ayşegül Cora’nın kardeşleri Saliha Türkgöz ve Hüseyin Türkgöz mahkemede tanık olarak dinlendi. Kardeşlerinin vurulma anını, Ayşegül Cora’nın evlilik boyunca gördüğü fiziksel ve psikolojik şiddeti anlatan Türkgöz kardeşler, sanığın agresif olduğunu, eşine ve çocuklarına eziyet ettiğini, kardeşlerinin korku içinde yaşadığını söyledi. 

“Bizi yakmaya çalıştı”

Yaşananları anlatırken zorlanan Saliha Türkgöz, sanığın kendilerine de eziyet ettiğini belirtti. Türkgöz, Cora’nın benzin alıp kendilerini yakmaya çalıştığını fakat çakmak yanmadığı için kurtulduklarını anlattı. 

Hasan Cora hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Ateşli Silahlar Kanununda suç sayılan silahı bulundurmaktan” indirimsiz 23 yıl hapis cezası isteniyor. Bir sonraki duruşma 4 Mart’ta görülecek.

Avukat Polat: “Talebimiz iyi hal indirimi almadan ceza alması”

Ayşegül Cora’nın avukatlığını yapan Melike Polat duruşmaya dair şunları söyledi: “Tutukluğunun devam ediyor olması şimdilik iyi. Sanığın cezai ehliyeti olmadığını düşünmüyoruz. En büyük talebimiz iyi hal, tahrik indirimi olmadan ceza alması.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.