Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Eylemler Iraklılar’ın İran-ABD arasındaki bir vekâlet savaşının ülkelerinde gerçekleşmesini istemediğini gösteriyor”- Gizem Bilgin Aytaç ile söyleşi

Irak’ta hükümet karşıtı eylemler devam ediyor. Güvenlik güçleri eylemcilere sert müdahalede bulunurken Divaniye ve Zikar’da resmi tatil ilan edildi.

Başbakan Adil Abdülmehdi’nin istifası sonrasında yeni hükümeti kuracak kişi üzerinde mutabakata varılamamış, önerilen isimler sokağın tepkisiyle karşılaşmıştı. İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta öldürülmesi sonrası ABD-İran arasındaki gerilimin Irak coğrafyasında sürmesi de Irak’taki yönetim krizini derinleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gizem Bilgin Aytaç, ABD-İran gerilimi gölgesinde Irak’taki gelişmeleri değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.