Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uğur Mumcu ölümünün 27. yılında Caddebostan Kültür Merkezi’nde anıldı

Uğur Mumcu ölümünün 27. yılında Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “Gazeteci Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi” programıyla anıldı. Gecede tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, Uğur Mumcu’nun kaleme aldığı çeşitli  yazılarını seslendirdi. Üzümcü’ye Kadıköylü müzisyenler Deniz Özçelik ve Erkan Zeki Ar müzik dinletisiyle eşlik etti. 

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ve gazeteci Barış Doster’in Uğur Mumcu’yu anlattığı gecede, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da konuşma yaptı. 

Doster, Uğur Mumcu’nun katledilişini, “Uğur Mumcu’nun fotoğrafına bakarken 27 yıl evvelki karanlık gün geldi aklıma. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okuyordum. Kaymakam mı olsak, vali olabilir miyiz diye sorarken, pek çoğumuzun Uğur Mumcu’nun ölümü üzerine gazeteci olmaya karar verdiğini anımsadım. Aramızdan Uğur Mumcu yolundan yürümek için bu mesleği seçen çok arkadaşımız oldu. Hani Rus Edebiyatında Gogol için derler ya ‘Hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık’, biz de hepimiz ‘Uğur Mumcu’nun paltosundan çıktık’” sözleriyle anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.