Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trans birey Ajda Ender, Avukat Eren Keskin ile basın açıklaması yaptı: “Ölüm tehditleri yüzünden sokağa tek başıma çıkamıyorum”

Tehditler yüzünden evine giremeyen trans birey Ajda Ender bugün saat 12.00’de İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan Ender’in avukatlığını üstlenmişti. Basın açıklamasında Ender’in yanında olan Keskin, davanın devam ettiğini, ancak sürecin çok yavaş ilerlediğini söyledi.

Hâlâ evine giremediğini belirten trans birey Ajda Ender ise “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan üç hafta önce konuyla ilgilendiklerine dair mesaj aldım ancak devlet kurumlarından beni arayan, benimle ilgilenen kimse olmadı. Devlet transfobik, devlet kadınların, trans kadınların yanında değil” dedi. Ölüm tehditleri almaya devam eden Ender, hayatını sürdürmek ve evine dönmek istediğini belirtti ve yetkilileri göreve çağırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.