Trans birey Ajda Ender, Avukat Eren Keskin ile basın açıklaması yaptı: “Ölüm tehditleri yüzünden sokağa tek başıma çıkamıyorum”

Tehditler yüzünden evine giremeyen trans birey Ajda Ender bugün saat 12.00’de İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan Ender’in avukatlığını üstlenmişti. Basın açıklamasında Ender’in yanında olan Keskin, davanın devam ettiğini, ancak sürecin çok yavaş ilerlediğini söyledi.

Hâlâ evine giremediğini belirten trans birey Ajda Ender ise “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan üç hafta önce konuyla ilgilendiklerine dair mesaj aldım ancak devlet kurumlarından beni arayan, benimle ilgilenen kimse olmadı. Devlet transfobik, devlet kadınların, trans kadınların yanında değil” dedi. Ölüm tehditleri almaya devam eden Ender, hayatını sürdürmek ve evine dönmek istediğini belirtti ve yetkilileri göreve çağırdı.

Medyascope'a destek olmak ister misiniz?

Yayınlarımızı sürdürebilmek ve daha kaliteli kılmak için desteğinize ihtiyacımız var

Merhabalar!

Medyascope olarak Ağustos 2015’ten itibaren, çölleşen haber ikliminde her kesimden herkese su verecek bir vaha olmaya çalışıyoruz. Özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan, ve çok yanlı habercilik anlayışımızdan taviz vermemekte kararlıyız. Çoğunlukla gençlerden oluşan kadromuzla, dijital medyanın olanaklarını kullanarak yayın yapıyor ve her geçen gün hem içerik hem de teknik olarak büyüyoruz. Hedefimiz yayın gün ve saatlerimizi artırmak; içeriklerimizi daha da zenginleştirmek. Bu da sizin desteklerinizle mümkün. Çok teşekkürler.

Öne Çıkanlar