Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vakıf üniversitelerindeki burslu öğrenciler anlatıyor (3) — Ali Boran Gazel: “Yemekler ucuz değil, doyurucu değil, lezzetli değil”

Ali Boran Gazel 19 yaşında, Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi. Ali aynı zamanda okulda Anadolu bursiyeri. Anadolu bursiyerlerinin tam burslu öğrencilerden farkı yurt bursu, kitap bursu, cep harçlığı gibi ekstra burslar alıyor olmaları. Ali de bu grubun içine giriyor.

“Günlük yemeğim 34,60 TL’ye geliyor”

Okulun yemek bursu gibi bir desteğinin olmadığını söylüyor Ali. Fakat verilen cep harçlığını yemek için kullandığını belirtiyor. Bu cep harçlığı yardımına
rağmen okuldaki yemek ücretini tam karşılayamıyor. Yemekhanede üçlü tabldot yemeğin 10,10 TL, dörtlü tabldot yemeğin ise 12,15 TL olduğunu söyleyen Ali’nin hesapladığına göre günlük yemeği 34,60 TL’lik bir tutara denk geliyor. Aylık olarak hesapladığı zaman ise bu rakam 1038 TL oluyor. Kendisine verilen cep harçlığı ise 800 TL. Ailesinin durumunun ekonomik anlamda mükemmel olmadığını, dahası ailesinden yardım almak istemediğini söylüyor. Yani yemek ücretini karşılamak, onun için ciddi bir sorun.

Arkadaşlarının durumunun da kendi durumundan farklı olmadığını söylüyor ve bir arkadaşının artık yemekhaneye gelemediğini ekliyor:

Bir arkadaşım var. Çocuk yemeği kesti. Biz sorunca kaçamak cevaplar veriyor. Ne yiyorsun diyorum, odada yumurta, tost, bisküvi falan var. O şekilde yiyorum diyor.

Ali, yemekhane dışında yemek yiyebilecekleri başka yerlerin de olduğunu, fakat fiyatlarının yemekhaneninkinden çok daha yüksek olduğunu söylüyor.

Yemekhanede yemek daha ucuza geliyor. Kampüste alışveriş yapılabilecek bir marketin olduğunu fakat onun da daha ucuza gelmediğini belirtiyor:

Migros var kampüste. Dışarıda marketlerden de alabiliriz. Ama daha ucuza gelmez ve açıkçası çok zaman alıyor.

“Ucuz değil, doyurucu değil, lezzetli değil”

Yemekler konusunda ise Ali şöyle diyor:

“En büyük eksik et. Olan etler de gerçekten acayip. Ne eti diye gülüp şakalar yapıyoruz ama trajik yani. Yemekler güzel değil. Dörtlü tabldot aldığımda bile tam doyamıyorum. Ucuz değil, doyurucu değil, lezzetli hiç değil.”

“Yemekhane daha öğrenci dostu bir yer olmalı”

Ali, yemekhanenin öğrenci dostu olması gerektiğinin de altını çiziyor:

“Bence en azından okula ait bir yemekhane olmalıydı. Bu yemekhane franchise. Neticede öğrenciler yemek yiyecek. Yemekhane daha öğrenci dostu bir yer olmalı. Daha uygun, daha düzgün nitelikli. Lezzetli olmasa da olur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.